Keresés


Elérhetőség

Monsterofthewood

E-mail: demonologiastudio@gmail.com

Népújság cikke

2012.01.02 23:21

Tasnádi István: Démonológia, Monsters of the wood (a linkre kattintva olvasható az eredeti cikk)

(Frankenstein és a Vámpír)

November 18-án este 7 órától a Stúdió Színházban Tasnádi István Démonológia című zenés kísértetjátékának előadására kerül sor. Az előadás a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem produkciója, szereplői az egyetem másod- és elsőéves mesteri színész szakos hallgatói, meghívott rendező Szőcs Artur színművész.

Tasnádi István kortárs drámaíró, költő, színikritikus, rendező. 1992-től publikál rendszeresen. Verseit, kritikáit szinte valamennyi jelentős irodalmi és színházi folyóirat közölte. Pályafutását költőként kezdte, de első verseskötete után figyelme inkább a drámaírás felé fordult. Számos nagy sikerű mű szerzője, darabjai alapján létrejött előadásokat sikerrel játsszák.

2004-ben mutatták be először a budapesti Ódry színpadon a Démonológia című horrorparódiáját, mely elnyerte a közönség tetszését humorával, a színházi szakmát érintő iróniájával, frappáns poénjaival.

Amerikai gimnazisták új Halloween napi műsorra készülnek egy musicallel Fred Farelli és Malcolm Randell ötlettárából, melyet a Frankenstein ihletett. Malcolm a hatás kedvéért megidézi Byronék szellemét, akik meg is jelennek, ám nem napjainkban, hanem 1816-ban a Genfi-tó partján található Villa Diodatiban, ahol Lord Byron múlatta az időt Mary Shelleyvel, Percy Shelleyvel, Claire Godwinnal és dr. John Polidorival. Ezen az éjszakán született meg Mary Shelley tollából a Frankenstein és Polidoriéból a Vámpír. De nemcsak a diákok idéznek szellemet… Élők és holtak játszanak egy időben, két térben, míg végül a káosz „összeáll”.

Az előadás szereplői: Albert Orsolya, Barabási Tivadar, Bende Sándor, Benedek Botond Farkas, Marosszéki Tamás, Puskás László másodéves mesteri színész szakos hallgatók, valamint Badics Petra, Boros Csaba, Lukács Sándor, Varga Brigitta elsőéves színész szakos magiszterisek, Moldován Blanka másodéves színész szakos hallgató és Strausz Imre-István, az egyetem tanára. Az előadás rendezője Szőcs Artur, díszlet- és jelemeztervező Szőcs Artur, zenéjét szerezte Szemenyei János és Szőcs Artur, zenei munkatárs Strausz Imre-István, videotechnika Ambrus Gyöngyvér harmadéves teatrológus, dramaturg és rendezőasszisztens Máthé Tekla Noémi harmadéves teatrológia szakos hallgató.

Az előadás a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.